Slovenci najbolji u Bugojnu po četvrti put!

Slovenci najbolji u Bugojnu po četvrti put!

April 22, 2019 Off By handball_turnir

Sedmi turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu završen je ubjedljivom pobjedom reprezentacije Slovenije. Trijumfom u finalu nad selekcijom Poljske 35:23 (21:10), slovenačka generacija 2000 ponovila je uspjehe svojih starijih reprezentativnih kolega iz generacija 1996 i 1998, koje su napuštale grad u srednjoj Bosni, pjevajući.

Kao i u grupi (pobjeda 35:28), izabranici Janija Klemenčića nisu imali problema sa vršnjacima iz Poljske. Čitav meč je protekao u potpunoj dominaciji Tadeja Kljuna i njegovih drugara.

Asim Šahman, direktor turnira “Rukomet je moja budućnost” po zatvaranju je kazao: “Sve je bilo jako dobro, organizacija je i ovaj put bila na vrhunskom nivou. Zahvaljujući ovome turniru mi smo dobili Evropsko prvenstvo jer pokazati se ovakav organizator za ovih 7 puta nije lako i držati taj nivo, nije lako sigurno. Postoje kontakti, predstavnici Koreje su zainteresovani da učestvuju. I Argentina je jedina iz Južne Amerike koja ima moć i finansijsku stabilnost, pokušat ćemo i njih dovesti ovdje na turnir. Naše pretpostavke su da sljedeće godine može biti 16 ekipa podjeljenih u 4 grupe i u 4 dvorane da se igra. Ja bih bio presretan da to bude neka kruna a onda poslije toga imamo i Evropsko prvenstvo u Bugojnu tako da će iduća godina biti ispunjena rukometom a nadam se da ćemo imati i Premijerligaša“.